Barion Pixel

Mit vegyek fel?

2022-04-06 09:03:17

Mint mindenhol máshol, egy állásinterjún is nagyon fontos az első benyomás. Ennek egyik legfontosabb eleme a megjelenésünk és a ruházatunk. Íme, néhány tipp amit érdemes fontolóra vennetek

Alapszabály, hogy öltözködésünkkel a megpályázott pozícióhoz igazodjunk.

Azokban a munkakörökben, ahol fontos a megjelenés igyekezzünk visszafogottan elegánsak lenni, ilyen lehet például egy hostess állás.

Azokban a munkakörökben, ahol munkaruha kötelező, akár a hétköznap megszokott, kényelmes ruhánkat is viselhetjük. Például, ha összeszerelő operátor, targoncás vagy hasonló pozíciót céloztunk meg.

Viseljünk olyan ruhát, melyben jól érezzük magunkat. Az extra magassarkú cipőnket ne az interjú napján viseljük először.

Ne öltözzük túl az interjút és ne is öltözzük alul. Igaz, hogy nyáron jól áll az atléta trikó rajtunk, de ezt a strandon viseljük inkább.

 

Ne viseljünk vicces, szélsőséges ruhadarabokat!

Íme pár jó és rossz példa:

 

A hölgyek jöhetnek, nadrágban vagy akár szoknyában is. Figyeljünk oda szoknya hosszára.

A hátizsák OK, csak ne „macis legyen”!

A csizma teljesen normál viselet télen, de nem combcsizma!

A pulóver rendben van, nem kell feltétlenül ingben mennünk, sőt öltönyben sem, de nem való a vicces feliratú pulóver az állásinterjúra. Tartogassuk az első munkanapunkra.

és a tél ellenére, a hótaposót sem ajánljuk.

 

Fontos! Ne csak a ruhánkra, hanem magunkra is figyeljünk. Az izzadságszag, vagy a túlzásba vitt dezodor, parfüm kerülendő.