Barion Pixel

Pályaválasztás

2022-04-06 09:09:47

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a pályaválasztás és annak jelentősége. Néhány tippel igyekszünk támogatni.

Mik az erősségeid?

Ahhoz, hogy közelebb kerülj saját magad feltérképezéséhez, gondold végig, hogy mi az, amiben kilógsz a sorból. Kiváló a kommunikációs készséged, empatikus vagy és másokkal könnyen teremtesz kapcsolatot? Mik azok a tulajdonságaid, amelyek sikerhez vezettek az egyes helyzetekben?

 

Mi érdekel? Milyen tevékenység közben kerülsz flowba?

Akkor tudjuk a flow állapotát elérni, amikor olyan, számunkra élvezetes tevékenységet végzünk, ami a képességeink alapján megfelelő kihívást jelent a számunkra. A flow tulajdonképpen egy olyan tudatállapot, amikor megszűnik körülöttünk a külvilág, mert minden érzékszervünkkel teljesen elmélyülünk abban, amit éppen csinálunk. Te mikor éred el ezt az állapotot?

 

Milyenek a karrierrel kapcsolatos elképzeléseid?

Nagyon fontos tudni, hogy amikor karriert választasz, akkor tulajdonképpen arról döntesz, hogy milyen életstílust, életritmust fogsz élni. Megválasztod, hogy mennyit, mikor, kivel dolgozol majd bizonyos jellegű problémákon. Ha olyan célt választasz, ami összhangban van az értékrendeddel, sokkal sikeresebb és elégedettebb leszel a szakmádban.

 

Tájékozódj!

Miután megválaszoltad ezt a négy kérdést, tájékozódj. Beszélgess különböző szakemberekkel a munkájukról. Igyekezz nekik objektív kérdéseket feltenni. Kérdezd őket arról, hogy hogyan néz ki egy napjuk. Mik a feladataik?  

 

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, biztosan sikered lesz!  

 

Kövessetek minket továbbra is.